فهرست مطالب
لیزر موهای زائد در تهران و انتخاب بهترین مرکز لیزر در غرب تهران
آیا لیزر موهای زائد عوارضی دارد؟
بسیاری از مردم به دلایل مختلفی بدنبال از بین بردن موهای زائد خود هستند.از قدیم الیام روشهای متفاوتی برای این امر وجود داشت که عموما با سختی و درد همراه بوده استمصریان باستان از صدف، موچین میساختند و موهای زائد خود را از بین می بردند.امروزه رایج ترین روشهای رفع موهای زائد: اپیلاسیون، بند انداختن، تراشیدن موها، الکترولیز و لیزر موهای زائد که موثرترین روش است
ولی درحال حاضر و با شیوه های نوین لیزر موهای زائد، نور لیزر با قدرت و شدت مشخصی به فولیکولهای مو تابانده شده و باعث ضعیف شدن و تخریب آنها میشود.اتفاقی که بعد از لیزر رخ خواهد داد،ریزش و توقف رشد موها بعد از زمان یک یا دوهفته ای خواهد بود
آیا لیزر موهای زائد واقعا موثر است؟
بیایید راحت و بدون تعارف صحبت کنیم.در مورد نتایج لیزر، ضمانت در مورد جوابگیری، اتفاقاتی که مراکز لیزر به شما هرگز نمیگویند و یا در مورد آنها اغراق میکنند، مطمئنا شما هم اطلاعات ضد و نقیضی را در مورد لیزر موهای زائد شنیده اید وخوانده اید.اما اگر به طور کلی بخواهیم بگوییم نتایج تا حدود زیادی شبیه به هم هستند، اما در عین حال یکسان بودن نتایج، میتوانند تفاوتهایی هم داشته باشند.با ما همراه باشید تا تمام این موارد را بررسی کنیم
لیزرموهای زائد چگونه کار میکند؟
یه زبان ساده و عامیانه بخواهیم بگوییم، لیزرها با تابش نور به فولیکول یا ریشه موها باعث ابجاد گرمای کنترل شده میشوند که در نهایت با آسیب زدن به ریشه موها، رشد آنها را بسیار کند و یا متوقف میکنند
شدت نور لیزر برای نواحی مختلف از بدن هرشخص و آستانه تحمل درد در هر شخصی کاملا متفاوت است.پس تا اینجا متوجه شدیم که بدن هر شخص، تراکم موهای هر شخص، تیپ پوستی، الگوی رویش موهای زائد در هر شخص متفاوت بوده و در نتیجه تنظیمات میزان شدت نور اشعه لیزر در اشخاص متفاوت خواهد بود.
نکته مهم: تشخیص این شدت، پالسها، تیپ پوستی و تنظیمات تمام ابن موارد مستلزم آموزشهای بسیار و دقت و زمانی است که درهر مرکز برای هر مراجع درنظر گرفته میشود.
تا اینجا میدانیم که یکی از موارد مهم در انتخاب مراکز لیزر موی زائد، اپراتورهای آموزش دیده و از آن مهمتر، اپراتورهای آموزش دیده و با سابقه کار بالا در هر مرکز هستند.
ما شما را راهنمایی میکنیم تا جواب تمام سوالات خود را بگیرید و با خیال راحت مرکز لیزر خود را انتخاب کنید.
اولین لیزر برای از بین بردن فولیکولهای مو را تئودورتد میمن در سال ۱۹۶۰ اختراع کرد.در این دستگاه از یاقوت روبی جهت تولید لیزر استفاده شده بود که متاسفانه اثربخشی لازم را نداشت و باعث سوختگی و آسیب های شدیدی به پوست میشد و در هرشات فقط میتوانست چند فولیکول محدود را هدف قرار دهد.
اما در سال ۱۹۶۴ اولین دستگاه مورد تایید سازمان غذا و داروی امریکا با نام ان دی اگ شکل گرفت.که قادر به کاهش موهای زاید بود و نمیتوانست آنها را بطور دائم از بین ببرد
تا اینکه در دهه ۷۰ میلادی دستگاه لیزر الکس ساخته شد.گرچه از لیزر روبی بسیار ایمن تر بود اما حرارت کافی را برای از بین بردن فولیکول مو تامین نمیکرد در نتیجه نیاز به جلسات بسیاری جهت رفع موهای زائد داشت
درسال ۱۹۷۵ توماس فیتنر پاتریک متخصص پوست و مو دانشگاه هاروارد طبقه بندی رنگ پوست و تیپ های طیف متفاوت پوستی را ارائه داد.این تعارف ارزشمند بعدها هنگام تنظیمات درجات لیزر مورد استفاده قرار گرفتند.طبق تعارف او پوستهای تیره تر ، گرمای بیشتری رو جذب میکنند و در نتیجه آن در معرض آسیب بیشتری هستند.در مورد سولاریوم و آفتاب گرفتن هم این قضیه صادق است که به ان موضوع هم خواهیم پرداخت.
درسال ۱۹۸۳ لیزری را ابداع نمودند که قادر به تنظیم عرض پالس جهت تعیین مدت زمان تابش موثر پرتو لیزر بر بافت بود که امکان هدف قرار دادن فولیکول مو بدون آسیب رساندن به پوست را فراهم مینمود.
آناتومی و فیزیولوژی مو
برای اینکه بخواییم در مورد جوابگیری لیزر بهتر توضیح دهیم و ابهامات شما را از بین ببریم بهتر است که آناتومی موها را بیشتر بدانیم.اینکه دلیل بازگشت موها در حین انجام جلسات چیست و یا بعد از پایان جلسات چه اتفاقی میفتد را نیز در این بخش متوجه خواهیم شد.
فولیکولهای مو از سه بخش اصلی تشکیل شده اند: ۱-غلاف خارجی ریشه ۲-غلاف داخلی ریشه ۳-شفت
غلاف داخلی ریشه: محافظت از شفت مو در هنگام رشد
غلاف خارجی: حاوی لانگرهانس، سلولهای ملانوسیت، ماست سل، سلولهای بنیادی عصبی که بعنوان ذخایر ارزشمندی جهت ترمیم اپیدرم پس از آسیب به انها عمل میکنند.
چرخه رشد موها:
آناژن-کاتازن-تلوژن
آناژن: مرحله رشد مو را آناژن میگویند که از کراتین و ملانین که مواد تشکیل دهنده مو هستند استفاده میشود
کاتاژن: در این مرحله رشد مو متوقف و پیاز مو از پاپیلا جدا میگردد که بین دو تا سه هفته طول میکشد
تلوژن:در این مرحله هیچ مویی رشد نمیکند و موها شروع به ریزش میکنند.مدت این دوره به عوامل داخلی، خارجی و همچنین آناتومی بدن وابسته است.
مدت زمان عمر مو در مرحله آناژن تعیین کننده میزان رشد و طول شفت موهاست.مدت زمان دوره کاتاژن معمولا در تمامی قسمتهای بدن ثابت و ۳ هفته است.از سویی دیگر دوره های عمر تلوژن و بالاخص آناژن در قسمتهای مختلف بدن متفاوت است.توجه به این مراحل تاثیر به سزایی بر انتخاب فرکانس مناسب جهت رفع موهای زائد و همچنین اثربخشی لیزر دارد.
خطرات و عوارض لیزر موی زائد که به شما نمیگویند:
در طول لیزر موهای زائد،لیزر نوری را از خود منتشر میکند که توسط ملانین با همان رنگدانه های مو جذب شده و این انرژی به گرما تبدیل میشود که به کیسه های لوله ای شکل فولیکول منتقل میشود.این آسیب باعث تاخیر یا جلوگیری از رویش مجدد موها میشود.لیزر بطور موثر رشد موها را به تعویق می اندازد
اما نیاز به تکرار جلسات درمانی است که در هر جلسه،این درجات بالاتر میروند که بتواند اثر بیشتری را بگذارد که به دنبال آن احتمال آسیبها و عوارض لیزر بالاتر میرود.
تمامی نواحی بدن را میتوان لیزر کرد بجز نواحی که شامل تتو و اصطلاحا شامل خالکوبی بوده باشند که در صورت برخورد اشعه لیزر دچار سوختگی شدیدی خواهند شد.
عوامل موثر بر جوابگیری از لیزر موهای زاید
رنگ مو، رنگ پوست و ضخامت موها تاثیر مستقیمی در جوابگیری ازلیزر دارند.خطر آسیب زمانی قوت میگیرد که اختلاف کمی بین رنگ موها و پوست وجود داشته باشد.از دلالیلی که نباید کسانی که آفتاب گرفته اند یا از سولاریوم استفاده کرده اند لیزر کنند هم همین موضوع است.البته دستگاههای به روز با فناوریهای جدید قابلیت لیزر برای کسانی که سولاریوم رفته یا آفتاب گرفته اند را نیز دارند.
خطرات جدی لیزر موهای زائد
خطرات لیزر: عوارض جانبی با نوع پوست، رنگ پوست، رنگ مو، تنظیمات دستگاه لیزر(آموزشها و تجربه اپراتورهای لیزر)، دستگاههای لیزر، برنامه های درمانی(رعایت و انجام مراقبتهای قبل و بعد از انجام لیزرموهای زائد) کاملا متغییر میباشد ولی به طور کلی میتوان به موارد ذیل اشاره کرد:
تحریک پوست: تحریک پوستی که با قرمز شدن و تورمهای بسیارکم بر اثر لیزر رخ خواهند داد که بسیار موقتی است در عرض چند ساعت ابتدایی بعد از لیزر از بین میروند.
نکته مهم: زمان شیو کردن، نحوه شیو کردن(استفاده از تیغ و ژیلت مجاز است و استفاده از موبرها، اپیلاسیون و همچنین ماشینهای اصلاح مجاز نمیباشد) میتواند این تحریک پوستی را به حداقل خود برساند.
تغییر رنگ پوست یا ایجاد لک: لیزر موهای زائد میتوانند باعث ایجاد لک های تیره یا روشن روی پوست شوند.اجتناب از آفتاب گرفتن و یا سولاریوم بلافاصله بعد از جلسات درمانی لیزر از شایع ترین دلایل ایجاد این لکهای پوستی هستند.
به ندرت انجام لیزر میتواند باعث ایجاد تاول، پوسته پوسته شدن، ایجاد خارش و جوش شود که در دستگاههای قدیمی این اتفاقات بسیار شایعتر بودند و پشرفت تکنولوژی و دستگاههای به روز، و رعایت مراقبتهای قبل و بعد از لیزر این اتفاقات به حداقل خود رسیده اند
نکته مهم: مراقبتهای قبل و بعد از هرجلسه لیزر باید رعایت کنید را جدی بگیرید.
بهترین کلینیک جهت انجام خدمات زیبایی
در انتخاب مرکز لیزر بسیار وسواس داشته باشید و با دقت عمل کنید.مختصر اگر بخواهیم بگوییم در مورد روند درمان و تعداد جلسات لیزر، در مورد دستگاهها و تجهیزات، در مورد بهداشت مرکز لیزرو از همه مهمتر تعداد مراجعین راضی در مرکز حتما تحقیق کنید. لازم است بدانید لیزر حتما باید در مراکز پزشکی انجام شود و انجام آن در مراکز غیرپزشکی ممنوع میباشد. در ادامه به تفصیل در مورد انتخاب بهترین مراکز لیزر موی زائد میپردازیم